Cégbemutató

 

A Casting Kft.-t több évtizedes öntödei gyakorlattal rendelkező magánszemélyek alapították 1990-ben azzal a céllal, hogy szakmai tapasztalataikat , nyelvtudásukat, kapcsolatrendszerüket az átalakuló hazai öntészet fejlődésének érdekében kamatoztassák. Mivel az alapítók a 80-as években rendszeresen végeztek a magyar öntödék számára gyártmány- és gyártásfejlesztési tevékenységeket, technológia adaptálásokat , ezért induláskor is ezzel a tevékenységgel indultunk.

A szaktanácsadás rövidesen szükségessé tette azt, hogy a javasolt technológiákkal, eljárásokkal együtt a technológiákhoz illeszkedő anyagokat is biztosítsuk a megfelelő eredmények elérése érdekében. Ekkor kezdtünk el az általunk kipróbált és javasolt anyagok forgalmazásával is foglalkozni , s ennek kapcsán kerültünk szerződéses kapcsolatba több, az öntőiparban ismert és elismert céggel, majd lettünk ezek kizárólagos magyarországi képviselői.

Ma a tevékenységünk gerincét a képviselt cégek anyagainak forgalmazása és a felhasználásukkal kapcsolatos szerviz mérnöki tevékenységek végzése adja, e mellett azonban változatlanul foglalkozunk öntödei szaktanácsadással – döntően a vas-és acél öntészet területén – és foglalkozunk öntött alkatrészek fővállalkozásban történő legyártatásával is , megkeresve a vevő számára a legoptimálisabb megoldást.
A társaság ma egy saját, korszerű raktárbázissal rendelkezik , valamennyi öntöde szempontjából jó logisztikai lehetőségekkel. Tevékenységünket az EN ISO 9001:2008 minőségbiztosítási rendszer szerint működtetjük, amelyet az EUCERT auditál.